Erika Olofsson dras med av musiken. Foto: JEANETTE LÖVGREN

Kultur med kärlek

Om du liksom Pippi funderat över vad Spunk är så kan du sluta undra. Spunk är nämligen ett läs- och berättarfrämjande projekt i Västerbotten som rymmer mycket kärlek.

FAKTARUTAN

Spunkprojektet drivs av Länsbiblioteket i Västerbotten. Veckans workshops var ett samarbete med Dans i Västerbotten och Film i Västerbotten. Spunkprojektet har pågått sedan 2007 och avslutas nu till jul.

Cirka 150 elever från länets nio kommuner är med i projektet, som i veckan haft workshops på olika håll i Västerbotten. I går var det Skellefteås tur.

_ Det här är ett projekt som på olika sätt skapar läsglädje för elever i särskolan och träningsskolan och vi ser att det finns ett behov och ett intresse för det här, säger Pia Brinkfeldt, projektledare på Länsbiblioteket i Västerbotten.

Stor bredd

Gårdagens tema var kärlek och eleverna från Balderskolans sär- och träningsskola fick tillsammans med Fern Girdlestone, Hanna Westerlind och Solja Krapu testa dans, film och att skriva dikter.

– Kärlek kan vara så mycket och det får plats så mycket inom den ramen. Man kan uttrycka det i ord, men kroppen eller genom film, säger Pia Brinkfeldt.

Uppskattat

Erika Olofsson uppskattade danslektionen.

– Det var roligt, det är kul att få shaka loss.

Johan Dahlberg var också nöjd.

– Jag tycker om i princip allt, men jag vill mest bli författare. Jag vill sprida min fantasi över Västerbotten.

Så gissningsvis passade gårdagens litteraturpass Johan alldeles perfekt.

– Det är eleverna som formar innehållet under dagen. Även om vi kör samma pass så blir det helt annorlunda.Det finns så mycket fantasi och det är ett stimulerande projekt för alla inblandade, säger Pia Brinkfeldt.

Publicerad 2009-11-07 14:37

 
TILLBAKAworkhops.html