Dikter
dikter.html
Böcker
bocker.html
Grenargrenar.html
Kontaktkontakt.html
Foton
foton.html
Om migOm_mig.html
Aktuellt
aventyr.html
 

Estradpoesi

Workshopsworkhops.html
Berättandeberattande.html
Skolbesökskolbesok.html
Stand upstand_up.html

Estradpoesi

är levande poesi på scen. Att läsa egna dikter för människorna är själva basen i det jag gör.


Jag har uppträtt på bussar, båtar, bassängkanter, i badkar.... i London, Paris, Jokkmokk, Kaliningrad. Norge, Finland, Amerika, Vitryssland. Restauranger, kaféer, skyltfönster... På konferenser, företagskalas, universitet, mässor, bibliotek, skolor, vid lägereldar och under kristallkronor... bland annat.


Jag har läst mina dikter på svenska, finska och engelska, ibland på alla tre språken i samma framträdande. (En gång en snutt på - för mig själv obegriplig -spanska...) De har blivit framförda av poeter och skådespelare i översättning till franska, ryska och belarusiska.


”Tankar från en väntsal” är en musik- och poesiföreställning där Per Rosenius, Thomas Lundin och Anna Döbling står för musiken och sången och jag för poesin. Regi: Marina Motaleff.


Föreställ dig främlingar på en gate vid flygplatsen eller på en järnvägsstation. De bär alla på ett bagage! Föreställningen hade sin premiär 2010 och turnerar fortrarande. 28.3.2015 uppträder vi i Sala. Föreställningen går att boka via teaterföreningar, via Kulturmaffian eller direkt via mig.


”Dags för besiktning” är en estradpoesiföreställning där Ingela Wall och jag har slagit våra poesipåsar ihop. Föreställningen skulle kunna handla om dig. Nu handlar den om en kvinna som inte har besiktigat sig på länge. Vi har fått konstnärlig ledning av regissören Mia Westin. Premiär för föreställningen är  25.2.2015 på Västerbottens Museum. Bokningar http://www.practor.se/dags_for
Poetry slam är tävlingar i estradpoesi.


Jag har vunnit:

SM i Poetry slam1997 och -98

Improesi, improviserad poesi 2005

Röst och Rörelse, Poesiolympiaden 1998


Jag också tävlat på svenska i Finland och vunnit vänskapsmatcher i Åbo och Helsingfors. Men år 2015 blev det plötsligt allvar då jag deltog i en Poetry Slam - Runopuulaaki - tävling i Kuopio och ska tävla i Finska Mästerskapen i maj 2015. På finska!


Teater

- och hur andra använt mina dikter.


Norrbottensteatern använde några i en serie uppsättningar tillsammans med andras texter.


Teater Da Capo i Uppsala gjorde 2006-07 föreställningen ”Näst intill ett äventyr” som byggde enbart på mina dikter.


Göteborgs Stadsteater hade mars 2010 lunchteater: ”In a sentimental mood”, där skådespelerskan Carina M. Johansson, i en föreställning med jazzmusiker, framförde sex av mina dikter.


Det är roligt att studerande som söker till teaterskolor ofta använder sig av mina dikter, som ”Man skulle ha varit lite förkyld” eller ”Älskar du mig”.


I succéupplevelseföreställningen ”VALENTINE - en kabaré om vänskap” använde Thomas Lundin fyra av mina dikter - på svenska i den finsktalande Kuopio - då Autotalliteatteri, Garageteatern i februari 2015 öppnade en liten scen: Bakluckan.

Krönikor och recensionerkronikor_och_rec.html
Konferencier och producentkonferencier.html
Föreningsuppdrag & nätverkandeforeningar_natverk.html
Bildkonstbildkonst.html 
Radio och TVRadio.html

foto Jonas Norén

foto Micke Rutberg

bild Solja Krapu